Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Φτιάχνουμε ιστοριούλες με τις σύνθετες λέξεις της οικογένειας "βιβλίο"

"Η καλή μέρα" από τον μαθητή Κωνσταντίνο Φ.
Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα παιδί που λεγόταν Πέτρος. Το παιδί λάτρευε πολύ τα βιβλία και κυρίως τα βιβλία περιπέτειας. Είχε πάει μια φορά σε μία βιβλιοθήκη, αλλά δεν ήξερε που είναι τα βιβλία περιπέτειας. Κοίταξε καλά, αλλά δεν βρήκε τίποτα. Ρώτησε λοιπόν τον βιβλιοθηκάριο για το πού είναι τα βιβλία περιπέτειας και εκείνος τον βοήθησε. Μετά έψαχνε κάποια βιβλία με αστροναύτες αλλά  ο βιβλιοθηκάριος του είπε πως θα έρθουν τον άλλο μήνα. Στη συνέχεια έφυγε ο Πέτρος και πήγε σε ένα βιβλιοχαρτοπωλείο για να ψάξει κι εκεί για βιβλία με αστροναύτες. Στο βιβλιοπωλείο ήταν ένας βιβλιοκριτικός που έγραφε μία κριτική για κάποιο καινούριο βιβλίο.

"Μια μέρα στη Βιβλιοθήκη" από τη μαθήτρια Κωνσταντίνα Κ.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βιβλιοθηκάριος και ένας βιβλιοφάγος που δούλευαν σε μία βιβλιοθήκη. Μια μέρα επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη κάποια παιδιά. Όπως πήγαν να πάρουν κάποια βιβλία από τα ράφια, έριξαν τον βιβλιοστάτη και τα βιβλία έπεσαν κάτω. Κατευθείαν ο βιβλιοθηκάριος πήγε να σηκώσει τα βιβλία. Μετά συνέχισε τη βιβλιοδεσία και τη βιβλιοκριτική στα βιβλία που μόλις είχαν παραλάβει.

"Το μικρό παιδί ψάχνει βιβλία" από τη μαθήτρια Χριστίνα Α.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βιβλιοφάγος που ήθελε συνέχεια να διαβάζει και να διαβάζει βιβλία. Κάθε φορά πήγαινε στη βιβλιοθήκη και έβλεπε τον βιβλιοθηκάριο να διαβάζει συνεχώς. Ο βιβλιοφάγος, που έβλεπε τα βιβλία, τα χαιρότανε και ανυπομονούσε να τα διαβάσει όλα.
Μια μέρα πήρε στα χέρια του ένα βιβλίο και θαύμασε τη βιβλιοδεσία του. Κατά λάθος όμως έριξε τον βιβλιοστάτη και τα βιβλία έπεσαν από το ράφι.
Το όνειρό του ήταν να γράψει ένα δικό του βιβλίο. Τελικά τα κατάφερε και η βιβλιοκριτική που του έγινε ήταν πολύ καλή. Στην βιβλιογραφία του έγραψε πως επηρεάστηκε από το βιβλίο "Ο μικρός πρίγκιπας"

"Ένα αξιόλογο βιβλίο γαστρονομίας" από τη μαθήτρια Άννα  Σ. 
Μια μέρα η Ωραιοζήλη πήγε από τη βιβλιοθήκη να δανειστεί ένα βιβλίο. Ο βιβλιοθηκάριος της έφτιαξε μία κάρτα. Η Ωραιοζήλη ρώτησε πού είναι τα βιβλία γαστρονομίας και ο βιβλιοθηκάριος της είπε ότι είναι στο δεύτερο διάδρομο δεξιά. Πήγε εκεί και είδε έναν κύριο να βλέπει τα βιβλία. Τον ρώτησε τι κάνει και εκείνος της απάντησε πως η δουλειά του είναι βιβλιοκριτικός δηλαδή να κρίνει τα βιβλία. Τότε η Ωραιοζήλη τον ρώτησε ποιο είναι το καλύτερο βιβλίο γαστρονομίας και της υπέδειξε το καλύτερο κατά τη γνώμη του. Έτσι η μικρή Ωραιοζήλη το δανείστηκε και είπε στο βιβλιοθηκάριο πως θα το επιστρέψει την άλλη εβδομάδα.

"Βιβλιοπεριπέτειες" από το μαθητή Χάρη Κ.
Μια μέρα πήγε ένας βιβλιοκριτικός στη βιβλιοθήκη και ο βιβλιοθηκάριος κοιμόταν. Αναγκάστηκε να ψάξει μόνος του κάποια βιβλία, και κατά λάθος έριξε τον βιβλιοστάτη και χάλασε η βιβλιοδεσία από μερικά βιβλία. Αφού έψαξε αρκετή ώρα και δεν βρήκε το βιβλίο που ήθελε   πήγε σε ένα βιβλιοχαρτοπωλείο για να βρει  μια συγκεκριμένη  βιβλιογραφία. Μέσα στο βιβλιοχαρτοπωλείο ήταν και ένας βιβλιοκάπηλος, που τον αναγνώρισε ένας βιβλιοφάγος, και κάλεσαν την αστυνομία.

1 σχόλιο: